BIJENWAS

Het voordeel van bijenwas is dat het prima uitsmeert en de randjes drogen niet uit. Bijenwas is ook te mengen met brooddeeg. De verhouding maakt daarbij niet uit. Het is een kwestie van smaak hoe soepel je het deeg wilt hebben. 

Benodigdheden voor ± 4 kilogram bijenwas:

  • 800 gram bijenwas
  • 1,5 liter zonnebloemolie
  • 2 kg bloem

Werkwijze:

  • Doe de olie in een oude pan samen met de bijenwas en verwarm dit tot 70 graden Celsius. 
  • Als de bijenwas helemaal gesmolten is, voeg dan voorzichtig al roerende de bloem toe. Wees hierbij voorzichtig. De bloem gaat een reactie met de was aan en dat resulteert in heftig schuimen.
  • Laat de was al roerende afkoelen to 40 graden Celsius en kneed dan alles goed tot een soepel deeg.

Kleuren:

  • Het kleuren van bijenwas is hetzelfde als bij brooddeeg.
  • Met het kleuren van de bijenwas moet worden gewacht tot het moment dat de bijenwas moet worden gebruikt. De kleur wordt verkregen door enkele druppels sojasaus en een mespuntje kunstbloed in het brooddeeg te kneden. Eventueel nog wat sojasaus en kunstbloed toevoegen tot de juiste huidkleur is verkregen. Enkele alternatieven voor de kleuring van bijenwas zijn: opgeloste geconcentreerde oploskoffie, kerrie of koenjitpoeder en blauwe verdunde inkt. 
© 2015 - 2020 De LOTUSshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel